Μετάβαση στις επιλογές Cookies
VARILUX X Design

VARILUX X Design

Το Πολυεστιακό Varilux X εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες της γενιάς X.

Η συγκεκριμένη γενιά των ανθρώπων είναι πολύ ενεργή, αλλάζουν ταυτόχρονα διαφορετικούς ρόλους: γονείς, πατέρες / μητέρες, είναι ψηφιακοί χρήστες, υπάλληλοι, διεθνείς ταξιδιώτες, πρεσβευτές προϊόντων, αγοραστές επώνυμης μάρκας, φίλοι, αθλητές, οδηγοί, φιλανθρωπικά μέλη.

Η σύγχρονη ζωή τους επηρεάζει τις ανάγκες τους στην όραση. Πάντα εξαντλούν τον χρόνο τους, με πολυδιάστατα καθήκοντα.

Πάντα με μια ψηφιακή συσκευή στο χέρι από τη μία πλευρά, κάνοντας τις εξωτερικές τους δραστηριότητες, συζητώντας μέσω τηλεφώνου ενώ ψωνίζουν, αλλάζοντας καθήκοντα στην κοντινή τους όραση.

Σήμερα, οι εσωτερικές και έμμεσες δραστηριότητες τους στην κοντινή όραση, είναι σε μεγάλο βαθμό, μέρος της καθημερινής τους ζωής.

Τα μάτια τους δεν είναι πλήρως προσαρμοσμένα για την αλλαγή αυτή, κυρίως για τους νέους 40 ετών που εισέρχονται στην πρεσβυωπία.

Από διαφορετικές έρευνες στην γενιά X, εντοπίσαμε ότι ακόμα και αν οι χρήστες πολυεστιακών φακών είναι γενικά ικανοποιημένοι, εξακολουθούν να αισθάνονται κάποια δυσφορία σε ορισμένες περιπτώσεις:

  1. Στο να αλλάζουν την ματιά τους από διάφορες ψηφιακές συσκευές
  2. Την ανάγνωση των μικρών χαρακτήρων σε αυτές τις συσκευές
  3. Την ανάγκη να μετακινούν το κεφάλι τους για να βρουν το σωστό σημείο στον φακό, ειδικά στην κοντινή ζώνη της όρασης

Σήμερα, στην σειρά πολυεστιακών Varilux® X ™, οι ειδικοί επανασχεδίασαν την κοντινή όραση, για να ταιριάζει στο μοντέρνο τρόπο ζωής της γενιάς X και αυτός ο νέος σχεδιασμός-τεχνολογία, επιτρέπει να εξετάσει αυτές τις νέες ανάγκες χωρίς συμβιβασμό στην μακρινή ή ενδιάμεση όραση.

Ο χρήστης της σειράς Varilux® X ™ μπορεί πλέον να απολαμβάνει μια διευρυμένη όραση μέσα στο άνοιγμα του χεριού του - διατηρώντας μια βελτιωμένη και ευκρινή όραση σε όλες τις αποστάσεις.

Μέχρι πρίν  λίγα χρόνια χρησιμοποιούσαμε ως επί το πλείστον την κοντινή όραση για γραφή, ανάγνωση ή χρήση υπολογιστή, κάνοντας ένα έργο κάθε φορά - σήμερα όμως, η σύγχρονη ζωή (συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής) άλλαξε τον τρόπο ζωής μας. Αλλάζουμε συνεχώς το βλέμμα σε κάθε κατεύθυνση από όλα τα αντικείμενα γύρω μας.

Μέχρι τώρα, οι Πολυεστιακοί φακοί εξετάζονταν μόνο μια ενιαία εστίαση στα 40 cm για κοντινή όραση. 

Η σειρά Varilux X λαμβάνει υπόψη μια ακτίνα που μπορεί να φτάσει από τα 40 έως 70cm που αντιστοιχεί στον νέο τρόπο ζωής. 

Δεν υπάρχει πια ένα αντικείμενο σε μια απόσταση, είναι αρκετά αντικείμενα σε αρκετές αποστάσεις (από αριστερά προς τα δεξιά, πάνω και κάτω, σε 40cm / 50cm / 60cm ...)

Έτσι η κοντινή όραση διευρύνεται όσο ποτέ άλλοτε και δε χρειάζεται να αναζητούν οι χρήστες το σωστό σημείο του φακού.

Γνωρίστε τους φακούς Varilux® X™ και τη χρησιμότητα τους με μια επίσκεψη στα καταστήματα μας.

Πηγή: Essilor Greece

 

 

 

Τα νέα μας

Επιστροφή στην κορυφή