Μετάβαση στις επιλογές Cookies
Η χρησιμότητα των πολωτικών φακών

Η χρησιμότητα των πολωτικών φακών

Το φως του ήλιου ανακλάται στις επιφάνειες που προσπίπτει. Όταν είναι οριζόντιες όπως, ο δρόμος, η θάλασσα, ο πάγος ή το χιόνι δημιουργεί μια έντονη λάμψη (θάμβος). Αυτή η λάμψη δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε καθαρά και πολλές φορές μας προκαλεί δυσφορία. Είναι σημαντικό να προστατεύσετε την όραση σας από την έντονη αντηλιά, φορώντας τους σωστούς φακούς.

Η χρήση των πολωτικών φακών είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη λύση για την καταπολέμηση αυτής της λάμψης. Οι πολωτικοί φακοί έχουν ένα μοναδικό φίλτρο που θα αποκλείσει το έντονο φως από τις ανακλώμενες επιφάνειες. Επιτρέπει μόνο την κατακόρυφη διέλευση του φωτός, εμποδίζοντας όλες τις οριζόντιες, προσφέροντας μέγιστη οπτική άνεση και προστασία για τα μάτια σας. Οι πολωτικοί φακοί μας ή αλλιώς polarized, προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο προστασίας UV (1). Η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγιούς όρασης και τη μείωση του κινδύνου της μακροπρόθεσμης υγείας των ματιών σας, όπως ο πρόωρος καταρράκτης, ο οποίος έχει συνδεθεί με την υπερέκθεση στο υπεριώδες φως.

Οι πολωτικοί φακοί προσφέρουν βελτιωμένη αντίληψη των χρωμάτων, οπτική άνεση και μέγιστη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η θέαση σε συνθήκες έντονου φωτισμού γίνεται απρόσκοπτα. Τα γυαλιά ηλίου μπορούν να παρέχουν επαρκή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά δεν εξαλείφουν την αντηλιά.

Οι πολωτικοί φακοί ταιριάζουν καλύτερα σε όσους περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Εάν συμμετέχετε σε δραστηριότητες, όπως ψάρεμα, θαλάσσια σπορ ή οδήγηση, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε έντονο φως και αντηλιά.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο δρόμος, τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ακόμη και το ταμπλό του αυτοκινήτου σας μπορούν να δημιουργήσουν έντονο θάμβος, κάτι που αποσπά την προσοχή σας κατά την οδήγηση.

Όσοι απολαμβάνουν σπορ στη θάλασσα ή στο χιόνι, θα βρουν επίσης τους πολωτικούς φακούς μια ευεργετική λύση.

Τέλος, η υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία που προσφέρουν οι πολωτικοί φακοί θα ωφελήσει ιδιαίτερα όσους πάσχουν από έντονη ευαισθησία στο φως ή εκείνους που αναρρώνουν από οφθαλμική χειρουργική επέμβαση.

Πηγή : www.essilor.gr

Τα νέα μας

Επιστροφή στην κορυφή