Μετάβαση στις επιλογές Cookies
Τα σωστά γυαλιά ηλίου

Τα σωστά γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου προσδίδουν στο άτομο που τα φοράει στυλ και γοητεία, τονίζοντας τα χαρακτηριστικά αλλά και την προσωπικότητά του. Βέβαια εκτός από ένα αξεσουάρ μόδας τα γυαλιά ηλίου παίζουν καθοριστικό ρόλο για την υγεία των ματιών μας. Ειδικά στην ηλιόλουστη χώρα που ζούμε είναι απαραίτητα όλες τις εποχές του χρόνου, αφού η ηλιακή ακτινοβολία έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα βλαβερή και επικίνδυνη για τα μάτια μας και μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα.
 
Για να προλάβουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν πρέπει να επιλέξουμε ποιοτικά ελεγμένα γυαλιά. Για τον λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους Οίκους Οπτικών στο κόσμο, ορισμένων από τους οποίους έχουμε την αποκλειστική διάθεση για την πόλη του Ηρακλείου. Εδώ θα βρείτε τα τελευταία μοντέλα, των πιο γνωστών ονομάτων σε τιμές προσιτές.
 
Τα μάτια μας, μας δείχνουν όλη την ομορφιά του κόσμου. Αξίζουν να τους προσφέρουμε το καλύτερο...
 



Υπεριώδης ακτινοβολία 

Τα γυαλιά ηλίου έχουν γίνει πια αναπόσπαστο είδος της καθημερινής μας ζωής και η ανάγκη της χρήσης ποιοτικών γυαλιών ηλίου είναι επιβεβλημένη.
 
Ελάχιστοι είναι αυτοί, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι οποίοι δεν έχουν ακούσει για το όζον της ατμόσφαιρας, τη χρησιμότητα του και τις συνέπειες από την πιθανή ελάττωσή του. Πόσοι όμως από αυτούς γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με επιτυχία;
 
Η οφθαλμική μας συσκευή διαθέτει ένα θαυμάσιο μηχανισμό άμυνας, που αποτελείται από σωματίδια, ικανά να ανακόψουν μέρος της βλαπτικής U.V ακτινοβολίας, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του ατόμου. Όλα αυτά όμως συμβαίνουν όταν η υπεριώδης ακτινοβολία είναι της έντασης που κανονικά συναντάται στην ατμόσφαιρά μας. Σήμερα η ποσότητα της UV που φτάνει στη γη έχει αυξηθεί και κατά συνέπεια, ο αμυντικός μηχανισμός του ματιού δεν αρκεί για την προστασία του. Επιβάλλεται η επιπρόσθετη χρήση απορροφητικών γυαλιών ηλίου.
 
Γυαλιά ηλίου λοιπόν αλλά ποια γυαλιά ηλίου; Μιλάμε πρώτιστα για ποιοτικά ελεγμένα γυαλιά. Όπως όλοι γνωρίζετε κυκλοφορούν δυστυχώς σήμερα στο εμπόριο απλώς σκουρόχρωμα γυαλιά ηλίου που δεν απορροφούν την υπεριώδη ή υπέρυθρη ακτινοβολία. Οι λαϊκές αγορές και τα καροτσάκια είναι γεμάτα με αμφίβολης ποιότητας γυαλιά. 
Αυτά θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνα κυρίως για τους εξής λόγους:
 

Όντας σκουρόχρωμα δεν αφήνουν το φως να περάσει, με αποτέλεσμα να αναγκάζουν την οφθαλμική κόρη να διασταλεί και έτσι εισέρχεται μεγάλη ποσότητα υπεριώδους ακτινοβολίας.

Δεν είναι οπτικά κατεργασμένοι φακοί με αποτέλεσμα την εύκολη μεταβολή τους από παράγοντες του περιβάλλοντος (κρύο, ζέστη).

 
Τα παραπάνω βέβαια σημαίνουν πως το άτομο που φοράει γυαλιά με ανάλογου είδους φακούς θα αντιμετωπίσει προβλήματα όρασης. Είναι λοιπόν φανερό πως απαιτούνται κάποιου άλλου είδους φίλτρα. Αυτά δεν είναι άλλα από τους οπτικά κατεργασμένους απορροφητικούς φακούς. 


Ας εξηγήσουμε τι είναι ένας απορροφητικός φακός

Όταν το φως περνάει μέσα από ένα διαφανές σώμα η ενέργειά του μειώνεται ή μετατρέπεται σε κάποια μήκη κύματος, ενώ αφήνει άλλα μήκη κύματος να το διαπερνούν. Με βάση αυτή την ιδιότητα απορροφά μειώνοντας κατά το δυνατόν λιγότερο την φωτεινότητά του.
 
Οι απορροφητικοί φακοί ηλίου καλύπτουν και μερικές ειδικές περιπτώσεις, στις οποίες ανήκουν άτομα που είναι ευαίσθητα σε κανονικές εντάσεις φωτός ή που έχουν πρόβλημα με αλλαγές του κλίματος. Για αυτούς τα προβλήματα είναι:
 

  • Έκθεση σε έντονο φως.
  • Έκθεση σε υπεριώδες υπέρυθρο φως.
  • Έκθεση σε ανακλώμενο φως.


Το συμπέρασμα είναι ότι για κάθε ειδική περίπτωση υπάρχει και ο αντίστοιχος τύπος γυαλιού που δίνει λύση στο πρόβλημα. Όπως αποδεικνύεται λοιπόν τα απορροφητικά γυαλιά ηλίου δεν θα μπορούσαν να είναι και δεν είναι απλά "σκούρα γυαλιά". Οι επεξεργασίες γίνονται αναγκαίες για να καλύψουν σύγχρονες απαιτήσεις όπως: Προστασία - Ασφάλεια - Αισθητική
 

  • Προστασία από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες, που γίνονται άμεσα επικίνδυνες με την καταστροφή του Όζοντος.
  • Ασφάλεια από τους καθημερινούς κινδύνους, που τα μάτια μας είναι εκτεθειμένα.
  • Μια τέλεια Αισθητική που προσθέτει ομορφιά στο πρόσωπό μας.

 
Αξίζει να γίνουμε θεατές της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας στον τομέα της οπτικής και αποδέκτες της άνεσης που προσφέρει.

Τα νέα μας

Επιστροφή στην κορυφή